Toiminta-alue / Working area

Kengitystä Etelä-Suomen alueella / Horse shoeing in the capital area

Horses First team

Jaakko "Jaska" Granström


Caroline Kempf 


Toni Vilhunen

Jussi Hurmola 

Jaakko Granström CE-F 

Jaakko ”Jaska” Granström on erikois- ja sairaskengityksiin keskittynyt pitkän linjan konkarikengittäjä, joka on perustanut Horses Firstin yhdessä kengitysseppä Caroline Kempfin kanssa.

Jaska on kengittänyt hevosia menestyksekkäästi jo vuodesta 1974 ja nuorempana hän kiersi muun muassa Suomen maajoukkueen seppänä kansainvälisissä arvokilpailuissa. Lisäksi Jaska on käynyt takomassa rautaa kengityskilpailuissa aina MM-tasolle saakka.

Nykyään Jaska työskentelee klinikkaseppänä Helsingin Yliopistollisessa hevossairaalassa ja Hyvinkään hevossairaalassa. Lisäksi hän luennoi sairas- ja erikoiskengityksistä niin Suomessa kuin ulkomailla.

Caroline Kempf CE-F

Horses Firstin perustaja, Caroline Kempf, on erikois- ja sairaskengityksiin keskittynyt kengitysseppä, jolle hevosten hyvinvoinnin ja kavioterveyden edistäminen on kaiken toiminnan lähtökohta.


Caroline tekee erikois- ja sairaskengityksiä Helsingin Yliopistollisessa hevossairaalassa ja Hyvinkään hevossairaalassa. Tämän lisäksi Caroline käy kengittämässä lukuisilla talleilla Singaporen laukkaratoja myöten.


Carolinelle on sydämen asia edistää kavioterveyttä ja hakea jokaiselle asiakashevoselleen hevosen alaraaja-anatomiasta ja biomekaniikasta lähtevä, tutkittuun tietoon perustuva kengitysratkaisu, joka palvelee kyseisen hevosen tarpeita parhaiten.


Caroline myös luennoi kengityksen ja kavionhuollon uusista tuulista ja teknologioista, sillä hän kokee, että mitä enemmän ihmiset ymmärtävät kavioista ja hyvästä kengityksestä, sitä enemmän hevoset siitä hyötyvät.

                                                   Toni Vilhunen

Horses First -tiimin Toni Vilhunen on taitava ja kärsivällinen kengittäjä, jolla on laaja kokemus myös erikoiskengityksistä.

Toni kengittää Uudellamaalla.

                                                   Jussi Hurmola

Horses Firstin tuotekehityksestä vastaava Jussi Hurmola yhdistää työssään vanhat perinteiset kengitystaidot sekä tulevaisuuden teknologian, joka tuo kengityksen ja kaviohuollon maailmaan täysin uudenlaisia mahdollisuuksia. 


Jussin tausta teknisten tieteiden edustajana on vaikuttanut hänen motivaatioonsa lähteä sukeltamaan kavioiden ja kengityksen saloihin analyyttisin ja mitattavin keinoin.


Jussin kehittämästä 3D-tulostimesta syntyy Horses Firstin innovatiiviset ja yksilölliset kengitysratkaisut, kuten maailman ensimmäiset, elastiset 3D-tulostetut kengät ja -erikoispohjalliset.


Lisäksi Jussi auttaa seppiä ja hevosia kengityksissä ja vastaa muun muassa Horses Firstin kehittämistä applikaatioista ja koulutusmateriaaleista.