3D-tuotteet
3D-tulostuksella ja muovin ominaisuuksilla voidaan valmistaa yksilöllisiä,
hevosen alaraaja-anatomiasta ja biomekaniikasta lähteviä kengitysratkaisuja,
joita on mahdoton toteuttaa muilla keinoin.


3D-tulostetut Omnikengät

Muovista valmistettuihin hevosenkenkiin saadaan 3D-tulostettua ominaisuuksia, joita on mahdoton takoa raudasta - kuten joustavat ratkaisut, monimutkaiset rakenteet, iskunvaimennus sekä naulattomat kiinnitystavat.


3D-tulostuksella ja muovin ominaisuuksilla voidaan rakentaa yksilöllisiä hevosenkenkiä, joita on mahdoton toteuttaa muilla keinoin.


Yksilöllisyys

Muovista tulostetut 3D-kengät ovat täysin yksilölliset: ne mitataan tarkasti kavion mittojen mukaan ja kenkään voi rakentaa tarvittavat anatomiset ominaisuudet röntgenkuvien ja liikkeen arvioinnin perusteella.


Muovin keveys ja kestävyys

Muovikengät ovat kevyet ja kestävät. Ne kestävät yhtä kauan kuin rautakenkä ja ovat noin 1/3 rautakenkiä kevyemmät. Siksi niistä voidaan tehdä monimutkaisempia ja kookkaampia rakenteita.


Kuin paljas jalka

Muovikengissä yhdistyvät bootsien, paljasjalkaisuuden ja rautakengän parhaat puolet. Ne tarjoavat hevoselle samantyyppisen maapainevasteen kuin paljas jalka, sillä paino jakautuu tasaisesti koko kaviolle.


Ilmakennoihin perustuva iskunvaimennus

Horses Firstin muovikengissä on hyvä iskunvaimennuskyky, sillä ne on valmistettu joustavasta muovista, joka kestää hyvin myös pakkasta.


Lisäksi muovikengissä on sentin paksuinen ilmatyynykennorakenne, joka auttaa pitkässä juoksussa kovalla ja täysin periksiantamattomalla pohjalla pienentämällä alanivelten sivuttaista vääntöä ja poistaen iskua ja tärinää.


Hengittää, ei haudo

Horses Firstin muovikengät on valmistettu ilmaa ja kosteutta läpipäästävästä materiaalista, joten ne hengittävät, eivätkä haudo.


Parempi pito ja monipuolisemmat kiinnitystavat

Muovista valmistetun kengän pohja on karhea ja se tarjoaa paremman pidon kuin metallikenkä.


Muovikengän voi naulata, liimata tai sen voi kiinnittää tarranauhoin – kuten bootsin. Sen avulla voidaan saavuttaa kaviota läpäisemätön, naulaton kiinnitys.


Kenelle muovikenkä sopii?

Omnikenkä on erinomainen vaihtoehto minihevosille ja poneille, joille ei voi naulata kenkiä kiinni. Lisäksi muovikengät ovat sopineet hyvin kookkaille hevosille, joiden kaviot tarvitsevat paljon tukea.


Muovikengät voivat tuoda avun myös hevosille, joiden sairaskenkiin on saatu 3D-tulostuksella ja muovin ominaisuuksilla rakennettua ratkaisuja, joita on mahdoton toteuttaa muilla keinoin.


Lisäksi muovikenkä tarjoaa rautakenkää lämpimämmän vaihtoehdon hevosille, jotka kärsivät pakkasen aiheuttamista kavioverenkiertohäiriöistä, sillä täysin hevosen tarpeiden mukaan tehtävään kenkään voi lisätä myös lämpöeristeen. 

 

Ota meihin yhteyttä, jos olet kiinnostunut 3D-tulostetuista muovikengistämme.


3D-tulostetut pohjalliset

Muovista voi 3D-tulostaa röntgenkuvien ja liikkeen arvioinnin perusteella juuri sellaiset pohjalliset, jotka auttavat hevosta liikkumaan parhaalla mahdollisella tavalla.


Joustava materiaali

Horses Firstin pohjalliset on tehty joustavasta materiaalista, joten niiden iskunvaimennuskyky on erinomainen.


Hengittää, ei haudo

Pohjalliset on valmistettu ilmaa ja kosteutta läpipäästävästä muovista, joten ne hengittävät, eivätkä haudo.


Tarvelähtöisyys

Muovista voi 3D-tulostaa hevosen alaraaja-anatomiasta ja biomekaniikasta lähtevät pohjalliset, jotka palvelevat kyseisen hevosen tarpeita parhaiten.


Jos esimerkiksi hevosen varvasakseli täytyy suoristaa, voi muovista 3D-tulostaa hevoselle kiilasädetukipohjallisen, jossa on juuri oikean korkuinen kiila – kunhan varvasakselin asento ja korjaustarve on ensin todennettu röntgenkuvalla.


Jos taas hevosella on liian ohut antura, on ratkaisu 3D-tulostettu, elastinen sädetukipohjallinen, jossa on oikein valittu ja oikein asennettu täyte sisällä, sillä sädetukipohjallinen aktivoi sädettä ja suojaa kaviota niin, että se pystyy kasvattamaan anturaa.


Lisäksi 3D-tulostettujen pohjallisten pohjan pitävyyden ja kitkan voi suunnitella erikseen, sillä esimerkiksi maastossa kulkeva hevonen hyötyy erilaisesta pohjasta kuin kuitumaneesissa menevä hevonen.


Ota meihin yhteyttä, jos olet kiinnostunut 3D-tulostetuista pohjallisistamme.


3D-tulostet varsankorjauskengät

Oikeaan aikaan ja oikealla tavalla asennettujen varsankorjauskenkien avulla voidaan korjata varsojen virheellisiä jalka-asentoja – kuten ventoja vuohisia tai pukinkavioita.


Ota meihin yhteyttä, jos olet kiinnostunut 3D-tulostetuista varsan korjauskengistämme.

Varsan korjauskengät saatavilla Hevarilta!

Hinnasto 2023 (sis. 24% alv):

Omnikengät (liimakuffi/naulakenkä)
XS (tuplanolla tai pienempi) 18,60€/kpl
S (0-1) 24,80€/kpl
M (2-4) 37,20€/kpl
L (5-6) 55,80€/kpl
XL (työhevonen) 68,20€/kpl

Bootsit
XS  (shettis/mini) 18,60€/kpl
S  (3X0-0) 24,80€/kpl
M (1-3) 37,20€/kpl
L (4-5) 55,80€/kpl
XL (6-8) 80,60€/kpl

Pohjalliset (sädetuki, sädetukikiila tai täystuki)
XS (tuplanolla tai pienempi) 9,92€/kpl
S (0-1) 14,88€/kpl
M (2-4) 19,84€/kpl
L (5-6) 24,80€/kpl
XL (työhevonen) 31€/kpl

* pidatämme oikeuden hintojen muutoksiin